Na prvo stran!


GIRAD - Sevala za velike industrijske površine

Uporablja se za ogrevanje prostorov, kjer je višina stropa od 4 do 15 m - primerno za mizarske delavnice, pogone za izdelavo in predelavo plastičnih mas, avionske in helikopterske hangarje, vsepovsod kjer je zahtevana nizka temperatura grelnih teles (medijev) - max 200°C.

Podjetje Fraccaro, katerega sevala vgrajujemo, je v svojem dolgoletnem razvoju uspel izdelati sevalno tehnologijo GIRAD. Ta tehnologija omogoča, da se toplota prijetno in enakomerno porazdeli po ogrevanem prostoru.

Uporabljena tehnika je enostavna. Sestavlja jo generator, kateri je nameščen izven prostora. V njem proizveden vroč zrak pod pritiskom potuje po zaprtem zrakotesnem tokokrogu - sevalnih ceveh.

Najvažnejši vidik sistema GIRAD je v tem, da je površinsko temperaturo sevalne cevi možno regulirati glede na višino montaže in glede na vrsto dejavnosti, ki se opravlja v prostoru.

V mizarstvu ali v hangarjih za letalstvo je npr. zaradi požarne varnosti dovoljena maksimalna površinska temperatura cevi 200 stopinj C.

Zrak se ogreje s posebno napravo - generatorjem, ki deluje na plin. Nastali ogreti zrak kroži po jeklenih ceveh s pomočjo ventilatorja, ki je v ta namen vgrajen v generatorju.
Jeklene cevi imajo z zgornje strani in ob straneh nameščen izolirni plašč iz 10 cm debele steklene volne, katerega namen je, da sevajočo toploto reflektira v smeri navzdol.

Ogrevajo se lahko prostori višine od 4 do max. 15 m.

GIRAD toplozračni kanali se montirajo na ta način, da se potisnejo že tovarniško izdelani elementi dolžine 6 ali 3 m eden v drugega.

Vsi elementi so že končno polakirani, izolirani in imajo okrov.

Take tovarniško pripravljene vgradne elemente je možno zelo hitro in učinkovito montirati na mesto vgradnje.

Pri tehnologiji GIRAD je izkoristek sevalnega učinka toplote 85%, medtem ko imajo do sedaj uveljavljene prezračevalne, vročevodne ali parne naprave izkoristek le do 45% toplotnega učinka.

Glede industrijskih objektov je splošno znano, da kolikor več sevalne toplote da grelna naprava, toliko nižji so obratovalni stroški in toliko hitreje se doseže željena temperatura v prostoru.

Pri ogrevanju s sistemom GIRAD je zagotovljena temperaturna razlika glede na višini (gradient) nič (0) in v določenih primerih celo negativna; temperatura zraka pri stropu je enaka temperaturi na tleh (pri ostalih visečih kurjavah na plin ali vročo vodo le tega ni). V primerjavi z vsemi drugimi grelnimi napravami je pri GIRAD-u potrebno le minimalno vzdrževanje. Nevarnost loma je minimalna, ker je celotno postrojenje v mirovanju, v gibanju sta le generator in ventilator. Cevi izdelane iz posebnega jekla in nato pocinkane nudijo sigurno življenjsko dobo od 15 do 20 let.

Kot povzete lahko rečemo: GIRAD ne oddaja energije navzgor, nudi optimalno počutje v prostoru, ne povzroča dvigovanja zraka in s tem prahu v prostoru. Ne more priti do zmrzali, je zelo zanesljiv, ustreza protipožarnim normativom ULSS, UNI-CIG in je zelo gospodaren pri obratovanju.

  Girad GSR50   Girad GSR100   Girad GSR200   Girad GSR300

Tehnični podatki

Primeri uporabe

               

   © 2003-2013 U & G d. o. o. Vse pravice pridržaneIzdelava spletnih strani